Resep tradisional sareng kacang-kacangan pikeun murangkalih

Béda jinis kacang-kacangan

Gambar: Huercasa

Kekacangan mangrupikeun tuangeun anu saé, pinuh ku vitamin, serat, protéin sareng mineral penting sapertos kalsium, beusi atanapi kalium, sareng sajabana. Nyaéta, kadaharan penting pikeun ngajaga sareng miara kasihatan sadayana umumna, khususna pikeun murangkalih.

Ku alatan éta, legum kedah aya dina tuangeun barudak 2 dugi ka 3 kali saminggu. Kauntungannana nyaéta anjeun tiasa nyiapkeun aranjeunna dina sababaraha cara anu béda sahingga nawiskeun aranjeunna rupa-rupa supados aranjeunna henteu bosen dina waktos tuang. Ogé, gumantung kana usum anu anjeun lebet, anjeun tiasa kéngingkeun piring anu bergizi sareng sampurna ngan ukur ku cara ngarobah cara masak éta.

Aya seueur resep anu asli sareng pikaresepeun pikeun nyiapkeun kacang-kacangan anu tiasa didahar ku barudak tanpa masalah. Dina tautan ieu Anjeun bakal mendakan sababaraha pilihan anu sampurna pikeun nyiapkeun sareng resep sareng anu alit di bumi. Ieu sadayana pilihan anu pikaresepeun, tapi éta sanés ngan ukur pikeun ngalayanan kekacang. Dinten ieu kami mawa anjeun ieu ideu saderhana, tradisional sareng lezat.

Resep tradisional sareng kacang-kacangan, sampurna pikeun barudak

Lentil Kalayan Sayuran

Lentil Kalayan Sayuran

Gambar: Langkung saé kalayan kaséhatan

Lentil mangrupikeun antioksidan, sajaba ti sumber penting tina beusi. Émut pikeun nambihan buah jeruk pikeun tuang, sapertos kieu awak bakal nyerep sadaya beusi.

bahan:

  • 1 gelas tina lentil per jalma
  • Wortel
  • 1 / 2 lada hejo
  • 1 tomat asak
  • 1/2 bawang
  • 1 sapotong waluh koneng
  • Léek

Persiapan:

  • Lentil henteu kedah sateuacan nyerep, sanaos upami dilakukeun sahenteuna dua jam, lentil bakal kirang waktos masak.
  • Mesek sareng ngumbah leek, wortel, bawang sareng waluh kalayan saé, potong dadu leutik sareng cadangan.
  • Ngumbah sapotong cabé sareng miceun kabeh siki.
  • Ngumbah sareng motong tomat ka satengahna.
  • Nyiapkeun kaserol sareng girimis minyak sareng nambihan sadaya sayuran. Tambihkeun lentil saacanna dikuras.
  • Tambahkeun ciwit tina paprika amis sareng uyah secukupnya.
  • Masak sakitar 25 menit, aduk tina waktos ka waktos supados aranjeunna henteu nempel.

Salad kacang

Salad kacang

Gambar: Pakéan

Salad saderhana, nyegerkeun sareng idéal salami sataunhususna keur usum panas.

bahan:

  • 1 bonténg
  • Tomat salad
  • 1/2 cabé beureum
  • Cangkir tina olives euweuh boneless
  • 1 daun bawang
  • Un endog teuas
  • Kaléng tina tuna alam
  • Minyak zaitun parawan, cuka sareng uyah

Persiapan:

  • Urang nyeuseuh sareng dikuras lengkep kacang sareng nempatkeun dina mangkok salad.
  • Urang mesék na urang rendang endog pindang anu keras, urang tambihan kana mangkok salad.
  • Urang solokan tuna sareng urang ngalebetkeunana.
  • Urang lakonan hal anu sami sareng anjeunnaAce zaituns.
  • Urang nyeuseuh na urang potong dadu leutik bonténg, tomat, cabé sareng bawang daun sareng tambahkeun kana sésa bahan.
  • Kami nyiapkeun vinaigrette secukupnya sareng Kami nyampur sadayana bahan ogé.

Chickpeas kalayan sayuran

Chickpeas kalayan sayuran

Gambar: Naon kahirupan anu beunghar

Pilihan anu warna-warni sareng lezat pikeun nyiapkeun kacang-kacangan séhat ieu, kacang polong anu beunghar ku mineral sapertos kalium sareng fosfor, diperyogikeun pikeun nguatkeun sistim imun.

bahan:

  • 500 gr tina anak hayam
  • cebollas 2
  • 1 cabé beureum pequeño
  • Cabe hejo
  • 1 cabé konéng
  • A pingping tina hayam
  • 1 leek
  • Una wortel

Persiapan:

  • Kami ngaleoskeun kacang buncis dina wengi, sahenteuna pikeun sakitar 8 jam.
  • Dina pot gancang urang masak kéju dibarengan bawang, bawang daun, wortel sareng hayam.
  • Kami miceun sayuran sareng urang nyayogikeun kanggo waktos anu sanés.
  • Kami misahkeun hayam jeung urang cadangan.
  • Kami misahkeun anak hayam sareng urang tapis kaldu anu bakal dijantenkeun dadasar pikeun seueur resep anu sanés.
  • Urang ngumbah sareng potong batu alit tilu jinis cabé.
  • Urang ngadamel sami sareng bawang sésana.
  • Kami nyiapkeun panci sareng jero anu cukup teras nahan girimis minyak zaitun anu saé parawan tambahan.
  • Urang tumis sayuran dina panas sedeng, aranjeunna kedah lembut sareng gembleng.
  • Urang tambihan cépa sareng uyah secukupnya, aduk rata.
  • Tungtungna, urang misahkeun sadaya daging tina hayam sareng buang kulit sareng tulang. Kalayan péso rendang halus hayam supados alusna dicarekan.
  • Urang tambihan hayam kana loyang na urang aduk oge sahingga sadaya bahanna dicampur saé.
  • Urang tés pikeun menerkeun uyah upami diperyogikeun sareng voila.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.