Scleroderma di murangkalih: gejala, sabab sareng pangobatan

panyakit anéh

Scleroderma nyaéta panyakit kulit otoimun. Éta dicirikeun ku pengerasan kulit anu maju. Nyaeta panyakit anéh, anu kamekaranana rumit pisan sareng anu teu acan jelas pisan. Éta mangaruhan antara 200 sareng 300 urang dina unggal juta.

Kami bakal nyaritakeun naon sababna, gejala na, pangobatan anu paling sering dianggo, sareng anu paling penting urang bakal nekenkeun kumaha scleroderma mangaruhan jalma di handapeun 16 taun. Sateuacan urang hoyong nunjukkeun yén dina tulisan ieu, sakumaha seueur profesional, scleroderma sareng sistemér sclerosis badé dianggo salaku istilah anu sinonim.

Naon scleroderma atanapi sclerosis sistemik?

panyakit kulit

Kami parantos maju yén scleroderma atanapi sclerosis sistemik mangrupikeun panyakit kulit anu asalna tina autoimun, dimana aya pengerasan kulit anu maju, sareng organ-organ internal sareng pembuluh ogé kapangaruhan. Aya sakumpulan panyakit, kalayan manifestasi klinis anu béda, anu aya hubunganana ku ayana kaku kulit, anu disebat sclerosis sistemik.

Teu aya data ngeunaan jumlah pasti budak sareng budak awéwé anu kaserang panyakit ieu, tapi diperkirakeun 50 murangkalih tina 100.000 bakal ngembangkeun scleroderma lokal. Ieu mangrupikeun bentuk panyakit anu paling umum di barudak di handapeun umur 10 taun, sareng mangaruhan langkung seueur budak awéwé. Scleroderma sistemik di murangkalih kirang ti 10% tina sadaya scleroderma.

Sanaos panyabab scleroderma henteu dipikaterang, katingalina genetika maénkeun peran penting. Téori anu paling lega ditampi nyaéta barudak anu rentan sacara genetik, nyaéta anu ngagaduhan gén-gén tertentu, nalika kakeunaan faktor lingkungan anu tangtu, janten bahan kimia atanapi inféksi, ngaktipkeun prosés patologis anu pamustunganana ngakibatkeun panyakit. Scleroderma sistemik.

Jenis scleroderma anu paling mangaruhan barudak

scleroderma

Scleroderma sacara lega dibagi kana dua bentuk, gumantung kana tingkat kagayatan organ internal: scleroderma lokal, sareng sklerosis sistemik. Anu mimiti, anu paling "umum di kalangan barudak" diwatesan kana kulit sareng dina sababaraha kasus dugi ka otot, sendi sareng tulang, anu di murangkalih tiasa mangaruhan tumuh tulang sareng sendi-

La Linear scleroderma, salaku subtipe lokalisasi, mangrupikeun bentuk anu umum di murangkalih. Umumna aktip salami dua dugi ka lima taun, tapi kadang tiasa langkung lami. Éta dicirikeun ku kandel lesi kulit dina pita atanapi garis. Éta biasana némbongan dina batang atanapi anggota awak sareng ngan ukur dugi ka tengah-tengah awak. Skleroderma linier anu khas nyaéta anu disebut saber blow injury.

La Morphea scleroderma mangrupikeun bentuk klinis anu paling umum. Dina murangkalih aranjeunna ditingali mangrupikeun daérah kulit anu kentel, umumna bentukna lonjong, kalayan pusat anu bodas sareng sisina Violet. Kana waktosna aranjeunna janten langkung semu coklat. Lesi ieu sering muncul dina batang sareng anggota awak. Éta khusus pikeun jinis-jinis ieu sareng sclerosis sistemik dina akhir 29 Juni, dinten dunya panyakit ieu pikeun langkung dikenal.

Perawatan sareng masalah sanésna

Kaséhatan nalika budak

Pemicu pikeun prosés ieu henteu dipikaterang. Tapi sclerosis éta henteu tepa, atanapi katurunanSanaos faktor genetik berperan, éta sanés mangrupikeun panyakit kanker. Éta lumangsung dina sagala umur, sanaos jarang pisan pikeun anu di handapeun umur 10 taun.

Padahal kuring tiasa dianggap salaku "panyakit jinak", kalayan konsekuensi dasarna éstétis, teras janten langkung rumit, mangaruhan organ internal, dugi ka ngahontal skleroderma sistemik, jarang pisan di murangkalih sareng nonoman.

Salaku ukuran perlakuan umum disarankeun ulah kakeunaan tiis, trauma, sareng setrés. Ngeunaan ubar anu dilarapkeun, aya hasilna anu béda, éta kedah janten tim médis anu pangsaéna nganilai kaayaan. Dina nonoman, dukungan psikologis disarankeun, sareng teras réhab dini pikeun nyingkahan kontraksi anu permanén. Hidroterapi seueur dianggo salaku pangubaran, sareng jet jero cai sareng latihan umum di kolam renang dina 36.5 ° C salami 15 menit.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.