Surat pikeun siswa anu parantos gagal dina hiji mata pelajaran

Pasti, seueur diantara anjeun anu parantos ningali video "motivasi" a Guru Basa jeung Sastra Sékundér anu parantos kasohor pisan ku jaringan sosial sareng dunya Internét. Biantara guru ditujukeun pikeun murid anu gagal dina hiji mata pelajaran sareng éta parantos nyababkeun seueur pendapat: aya jalma anu keprok cara pikirna sareng anu sanésna, di sisi anu sanésna, parantos nunjukkeun rasa teu puas sareng teu mampuh pisan aranjeunna.

Ngaliwatan blog Madres Hoy, kuring parantos tiasa ngutarakeun pendapat kuring ngeunaan biantara anu henteu motivasi (pikeun kuring) anu dikirimkeun ku guru ka murid anu parantos kéngingkeun kirang ti lima dina sababaraha mata pelajaran sareng éta parantos dibayangkeun dina kartu laporan . Jelas, Kuring henteu ngagaduhan bebeneran anu mutlak sareng serat ieu di handap mangrupikeun sempalan tina pamikiran kuring sareng cara ningali pendidikan (Abdi henteu nyobian ngajar atanapi masihan naséhat ka saha waé).

Murid anu dipikahormat,

Anjeun kedah terang hiji hal: sistem pendidikan anu urang gaduh di Spanyol henteu adil sareng usang. Kamungkinan, sababaraha anjeun hudang unggal dinten tanpa hoyong sakola sareng ngalaksanakeunna kusabab kawajiban. Kamungkinan, anjeun ngaraos yén anjeun henteu diajar nanaon, yén sababaraha guru anjeun ngan ukur dédikasi maca buku téks, ngirim padamelan sareng aranjeunna henteu mere ilham atanapi ngagumbirakeun anjeun pisan.

Kuring terang yén badé angkat ka kelas tiasa repetitive sareng rutin pikeun anjeun. Sareng kuring ngartos pisan yén anjeun ngagaduhan perasaan frustasi, kuciwa sareng kabingungan. Ieu waktos henteu gampang pikeun pendidikan (para ahli nyarios yén éta aya dina fase parobihan sanaos kuring henteu acan ningali anu penting). Seueur guru parantos dipecat tina padamelanna kusabab rusak sareng saha anu tetep di pusat nyobian ngajar langkung ti XNUMX murid dina hiji waktos. Éta rada rumit, leres.

Kuring ngajelaskeun ieu ka anjeun supaya anjeun tiasa nempatkeun diri dina tempat guru anjeun. Sangkan anjeun ngartos aranjeunna langkung saé unggal dinten sareng supados anjeun ngahargaan tanggung jawab anu dipiboga sareng padamelanana. Sugan anjeun mikir yén naon anu kuring carioskeun siga "alesan murah" sareng guru tiasa ngajarkeun anu béda sareng langkung caket sareng anjeun, murid. Anjeun leres dina kadua: leres, aya guru anu teu kedah aya di kelas sareng acan aya aranjeunna.

Kuring henteu terang naha anjeun parantos gagal dina hiji matuh atanapi henteu. Tapi upami ieu masalahna, kuring hoyong ngawartosan anjeun anu ditepikeun ku indung kuring dina waktosna: "Entong hilap yén anjeun jalma sateuacan nomer." Naon anu kuring hartosna ku ieu? Éta suspense sanés tungtung dunya. Éta henteu ngancurkeun. Tapi hanjakalna, aya kolot sareng guru anu janten obsesi sareng peunteun anu tungtungna aranjeunna nempatkeun anjeun dina kartu laporan.

Anjeun parantos digantungkeun, muhun. Tapi kuring henteu ngira yén sadaya murid anu parantos kéngingkeun kirang ti opat kusabab kurangna kahoyong, usaha atanapi komitmen. Naha anjeun kantos heran naha anjeun diajar? Naha anjeun angkat ka SMA unggal dinten upami anjeun ampir-hampir sami ngalakukeun hal éta? Hapunten anu dicarioskeun yén kuring henteu ngagaduhan jawaban pikeun patarosan anjeun. Anu tiasa kuring béjakeun nyaéta budaya sareng élmu pangaweruh henteu ngan ukur diala di SMA.

Budaya sareng ilmu tiasa kaala ti mana waé: bioskop, téater, buku, kolot anjeun, nini-nini, Internét komo supir beus. Kusabab kitu, sareng kuring luncat kana kolam renang pikeun masihan anjeun nasihat: tong pernah tinggaleun nyalira sareng naon anu dikirimkeun ku guru. Entong nyangka yén catetanna langkung ti cukup pikeun diliwatan. Anjeun kedah langkung jauh. Sareng anjeun kedah ngalakukeun éta sabab sababaraha guru moal ngalakukeun éta pikeun anjeun.

Nalungtik, naros, pry, mimitian debat sareng kulawarga atanapi réréncangan anjeun ngeunaan hal anu anjeun kantos baca dina buku atanapi ngeunaan kajadian sajarah anu anjeun kantos tingali dina Internét. Janten protagonis diajar anjeun sorangan sareng asimilasi sadayana anu tos anjeun baca, sadayana anu parantos diucapkeun sareng naon anu anjeun parantos nalungtik. Éta élmu. Entong ngawatesan diri pikeun diajar sacara jero sadaya halaman anu parantos dipasihkeun ku guru. Maca aranjeunna teras ngamimitian petualangan anjeun nyalira kana diajar.

Pikeun kuring, tujuan pendidikan nyaéta ngabébaskeun jalma. Pendidikan kedah promosikeun kapasitas pikeun nganalisis, mikir kritis, ideu, kréatipitas sareng debat. Tapi enya, murid anu dipikacinta, sakumaha anjeun tiasa bayangkeun éta henteu salawasna kitu. Kituna, anjeun kedah janten jalma anu ngembangkeun konsép ieu nyalira. Entong cicing kalayan gampang sareng saderhana. Narékahan pikeun diajar hal-hal énggal unggal dinten sareng entong ngantepkeun diri anjeun éléh ku pundung sistem pendidikan anu henteu hoyong ngajembaran cakrawala.

Kuring terang anjeun gaduh sakedik kanggo balik ka kelas. Sareng kuring bade naroskeun ka anjeun sakedik: ulah cicingeun upami aya anu lepat (bahkan upami guru nyariosna). Salawasna nyarios kalayan hormat tapi ulah tungkul, entong cicing nganggo panangan anjeun, tong cicing sareng ideu anjeun dina sirah anjeun kusabab sieun dihukum. Entong janten bagian tina "kawanan domba" anu kawéntar mangrupikeun bagian tina masarakat. Entong sieun nyarios pipikiran anjeun, murid.

Gawe, narékahan sareng diajar. Tapi sanés nyenangkeun guru sareng sepuh anjeun tapi nyalira. Sangkan anjeun reueus, nunjukkeun kumaha anjeun sanggup, sabaraha anjeun patut sareng poténsi anu anjeun parantos nyumput. Sababaraha anjeun panginten gagal, leres. Tapi kuring ogé ngalakukeun éta di SMA, SMA, sareng kuliah. Sareng didieu kuring, dunya henteu réngsé ogé kuring sanés murid anu langkung parah pikeun éta. Janten… kumpulkeun kakuatan anjeun sareng maju, murid. Anjeun anu badé ngarobih dunya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.