Tés glukosa atanapi tés O'Sullivan

Trimester kadua kakandungan

Triméter kadua analisis kakandungan

Nalika positip muncul dina tés kakandungan, anjeun mimiti ngarencanakeun sareng ngabayangkeun kumaha kaayaan sababaraha bulan ka hareup. Tapi biasana, teu saurang ogé urang lirén mikirkeun sadaya kendali anu urang kedah lulus. Kaseueuran tés ieu henteu kanyahoan ku kaseueuran awéwé, sapertos dina Tes O'Sullivan.

Tes O'Sullivan atanapi uji intoleransi glukosa, dilakukeun ka awéwé nalika kakandungan. Mangrupikeun tés rutin anu dilakukeun antara minggu 24 sareng 28 nalika kandungan. Éta saéstuna ngagaduhan tingkat positip palsu anu luhur pisan, janten dina sababaraha kasus, tés anu sanés bakal dilakukeun.

Tes O'Sullivan

Tés ieu dilakukeun dina lambung kosong sareng henteu meryogikeun persiapan sateuacanna. Di puskesmas anu sami, anjeun bakal gaduh gambar getih munggaran, maka anjeun kedah nyandak konsentrasi glukosa. Sajam saatos ékstraksi munggaran, sampel anu kadua bakal dicandak teras anjeun tiasa angkat ka bumi.

Kalayan tés ieu, kadar glukosa dina getih diukur, Anu tiasa sangsara robahan nalika kakandungan. Hal ieu dipaké pikeun ngadeteksi kamungkinan kasus diabetes gestasional, anu sanés bahaya priori pikeun fétus, tapi upami éta aya, tindakan kedah dilaksanakeun sahingga henteu ngandung résiko anu langkung ageung.

Larutan glukosa

Konséntrasi glukosa anu dianggo dina Tés O'Sullivan

Naon kurva panjang

Upami tingkat na katingalina dirobih dina hasil tés anu munggaran, tés anu kadua parantos dilakukeun, anu katelah kurva panjang. Dina hal ieu, anjeun kedah nuturkeun sababaraha pitunjuk sateuacanna: Salami 3 dinten sateuacan janjian, anjeun kedah ngadamel diét beunghar karbohidrat sareng anjeun kedah ngalakukeun puasa 12 jam.

Dina hal ieu, tés dilakukeun di rumah sakit. Saperti dina kasempetan anu munggaran, ékstraksi dilaksanakeun, sateuacan ingén konsentrasi glukosa. Satuluyna anjeun bakal nyandak konséntrasi. Biasana seger sareng henteu raoseun pikaresepeun, sanaos nalika dicandak dina lambung kosong murag beurat dina beuteung.

Penting pisan yén teu aya usaha anu dilakukeun salami tés. Anjeun kedah calik sareng santai sakumaha mungkin, di ruang tunggu anu sami. Unggal jam ékstraksi anyar dilakukeun, dugi ka 4 sampel anu diperyogikeun réngsé.

Grup résiko

Kurva panjang dilakukeun nalika hasil tina Tes O'Sullivan masihan tingkat kadar glukosa dina getih. Tapi salian, éta dilakukeun pikeun awéwé anu aya di salah sahiji kelompok résiko pangluhurna. Salaku aranjeunna:

  • Awéwé langkung 35 taun
  • Kasus-kasus dina kasus kaleuwihan beurat
  • Upami aya riwayat kulawarga gelar kahiji (indung, bapa, duduluran) sareng diabetes

Pangalaman pribadi kuring

Nalika kuring mimiti indit ka bidan, Kuring ngantunkeun konsultasi sareng folder anu pinuh ku janji pikeun tés, analitik sareng rekomendasi nutrisi. Anjeunna ngajelaskeun seueur hal ka kuring, tapi anjeunna hilap nyebatkeun naon anu bakal kajadian upami tingkatanna dirobih dina tés anu bagja, atanapi anu nyatana kuring aya dina grup résiko.

Nyingsieunan kuring nyaéta nalika sababaraha dinten saatos tés munggaran, aranjeunna nelepon kuring ti rumah sakit, kanggo masihan terang yén kuring kedah ngalaksanakeun kurva panjang, perawat kalayan sakedik karep pikeun ngajelaskeun kunaon, masihan kuring pedoman, ngawartosan éta dinten anu kuring ngagaduhan buktina sareng anu sanés. Kuring ditingal ku kasieunan anu pikasieuneun, panginten yén kuring kaserang diabetes sareng orok abdi dina bahaya.

Hatur nuhun ka ibu-ibu sanés anu nyebatkeun pangalamanana online, kuring tiasa naroskeun rébuan patarosan anu muncul dina sababaraha dinten sateuacan tés. Kuring rada kalem terang yén éta langkung rutin tibatan anu dicarioskeun ku aranjeunna. Atanapi aranjeunna henteu nyarios sabab teu aya anu masihan kuring inpormasi éta.

Éta pikaresepeun pikeun milarian jawaban pikeun sadaya mamang éta anu timbul, tina tangan awéwé sanés anu parantos ngalaman hal anu sami. Logikana salawasna Anjeun kedah ngalih ka dokter, tapi henteu nganyenyeri pikeun terang pangalaman langsung.

Ku jalan kitu, tés kuring balik négatip!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.