Tanda déprési dina murangkalih

kaparigelan barudak

Barudak, sapertos déwasa, tiasa ngalaman déprési. Kadang-kadang barudak anu tétéla normal atanapi anu henteu ngagaduhan 'masalah ageung' dina kahirupanna, tiasa janten déprési. Éta panginten henteu saimbangna kimia dina uteuk anjeun sareng ieu tiasa nyababkeun déprési klinis. Sadaya kolot kedah waspada pikeun mikawanoh tandana sareng mendakan naha murangkalihna depresi atanapi henteu. kéngingkeun aranjeunna bantosan sareng perlakuan anu saé penting pisan pikeun karaharjaan méntalna.

Tanda déprési dina murangkalih

Episode depresi utama meryogikeun paripolah déprési anu tetep konsistén salami dua minggu atanapi langkung. Upami anak anjeun parantos ngaraos déprési, asa-asa, atanapi sedih pisan salami dua minggu atanapi langkung, maka éta janten sabab hariwang sareng nalungtik persis naon anu lumangsung.

Pikeun terang upami anak anjeun ngalaman déprési, aranjeunna kedah sahenteuna 5 paripolah ieu aya salami dua minggu atanapi langkung. Upami kitu, bakal disarankeun anjeun milari bantosan supados anjeun tiasa ngungkulan masalah ieu babarengan. Sinyalna nyaéta:

  • Perasaan sedih jero atanapi haté depresi anu lumangsung paling dinten (salami dua minggu atanapi langkung). Barudak tiasa sigana langkung ambek tibatan sedih.
  • Teu gaduh minat kana kagiatan pikeun seuseueurna waktos.
  • Ngirangan beurat badan anu signifikan (tanpa diét) atanapi napsu turun. Éta henteu kéngingkeun beurat nalika tumuh.
  • Hésé bobo.
  • Aya kalenturan anu signifikan atanapi reureuh dina nyarios sareng tindakan fisik anjeun.
  • Kacapean sareng kaleungitan tanaga.
  • Perasaan sia-sia atawa kasalahan teuing unggal poé.
  • Kasusah mikir, nyandak kaputusan, atanapi konséntrasi unggal dinten. Ieu tiasa dibayangkeun dina sasmita anjeun.
  • Kasibukan sareng maot sareng pamikiran maot atanapi bunuh diri.

Émut yén upami anak anjeun parantos kaleungitan jalma anu dipikacinta, sigana anjeunna ngalaman tahapan duka sareng normal dina hal ieu nunjukkeun tanda déprési. Tapi upami anjeun macet dina tahap ieu maka diperyogikeun pikeun milarian bantosan ti ahli psikologis. Di sisi anu sanésna, upami anjeun henteu duka sareng ngagaduhan gejala di luhur, maka anjeun kedah didiagnosis ku ahli propinsi terang upami anjeun leres-leres ngalaman déprési.

Bantuan propésional pikeun murangkalih anu déprési

Déprési mangrupikeun kalainan méntal sareng anu kajantenan henteu kedah diminimalkeun, utamina upami aya pikiran bunuh diri. Anjeun kedah leres-leres ngémutan émosi budak anjeun, kusabab bunuh diri mangrupikeun panyabab kadua kadua maotna barudak sareng déwasa antara umur 10 sareng 34 taun. Upami murangkalih anjeun ngalaman déprési, bantosan profesional peryogi gancang-gancang. Anjeun mimitina kedah nyandak anjeunna ka dokter pediatrik kanggo évaluasi. Gumantung kana parna gejala anjeun, anjeun tiasa nguntungkeun tina pangobatan sapertos antidepresan.

Kaseueuran ahli propésional henteu ngaluarkeun ubar salaku ubar munggaran pikeun déprési. Sabalikna, terapi mangrupikeun garis pertahanan munggaran ngalawan déprési, kalayan nginum obat ngagabung sareng terapi upami terapi henteu cekap atanapi upami gejala cekap parna.

Barudak anu ngagaduhan déprési ulah gumbira meunang hadiah (numutkeun ka ulikan)

Nguji naon anu bakal aranjeunna lakukeun ka anak anjeun

Pikeun terang naha murangkalih anjeun ngalaman déprési atanapi henteu, perlu pikeun dokter pikeun ngalakukeun séri tés, sabab ku cara kieu waé urang tiasa terang naha anjeunna leres-leres ngalaman karusuhan ieu atanapi upami sabalikna, éta mangrupikeun fase normal pangwangunanna yén anjeunna kedah lulus (sanaos anjeunna peryogi strategi ti psikolog pikeun nyanghareupan éta).

Aya alat penilaian anu tiasa dianggo ku propésional pikeun mantuan leres ditangtoskeun naha anak anjeun depresi. Tilu alat anu digunakeun pikeun meunteun déprési barudak nyaéta:

  • Skala Penilaian Déprési Budak
  • Inventory Déprési budak leutik
  • Tayangan Klinis Global

Nyandak anak anjeun ka pembimbing kaséhatan méntal anu profesional, psikolog, atanapi psikiatris tiasa ngabantosan mastikeun tés sareng évaluasi anu leres parantos dilakukeun. Kusabab kitu, upami anjeun mikir yén anak anjeun leres-leres ngalaman déprési, entong nyepetkeun artos sabab kaséhatan émosina penting pisan pikeun anjeunna pikeun ngembangkeun épolusi anu saé. Anjeun kedah diajar strategi anu pas pikeun tiasa kaluar tina kaayaan anu nyiksa anjeun sareng anu ngajantenkeun anjeunna hirup dina kahirupan sakumaha sangsara.

Terapi anu

Ayeuna aya seueur jinis terapi anu tiasa dilakukeun ku anak anjeun sareng anu propésional, tapi anu leres-leres penting, salian ti terapi anu aranjeunna laksanakeun dina sési, nyaéta kolot sareng kulawarga ogé bagian tina prosés pamulihan ti depresi. Hiji murangkalih peryogi dukungan ti kulawargana pikeun sadar yén sadaya jalma di sakurilingna anu mikanyaah ka anjeunna, cinta anjeunna sareng hoyong anjeunna cageur dina sagala aspek.

Déprési postpartum

Perlu milarian propésional anu nganggap terapi babarengan sareng kulawarga sareng anu paling penting, anjeunna khusus pikeun déprési budak leutik sareng pangobatanana. Sateuacan milih pikeun ahli propésional, anjeun kedah nalungtik référénsi anu dipibanda sareng tingali naha éta propésional anu saé.

Terapi paripolah kognitif mangrupikeun salah sahiji metode terapi utama dina ngarawat déprési budak leutik. Pikeun barudak anu langkung alit, terapi maén mangrupikeun pitulung pikeun nyéépkeun déprési budak leutik, sabab barudak sering langkung sanggup komunikasi ngaliwatan ulin tibatan paguneman nyalira. Barudak anu langkung ngora nganyatakeun émosi sareng parasaanna béda ti déwasa kumargi aranjeunna ngagaduhan kapasitas anu langkung handap dina basa sareng éksprési.

Sakali murangkalih ngamimitian terapi, perlu pikeun kolot ogé janten bagian ti éta, janten waspada kumaha sareng naon anu digarap ku budakna dina unggal sési. Transparansi propésional penting dina masing-masing tindakanana. Waspada ka jalma propésional anu henteu nyaritakeun kumaha aranjeunna damel sareng murangkalih atanapi anu henteu hoyong kolotna aub dina éta. Sanaos leres yén tahapan terapi kedah dihormat, penting pikeun nuturkeun léngkah-léngkah para profesional sareng pitunjuk anu aranjeunna pasihkeun pikeun anjeun tiasa ngagarap alat anu diperyogikeun ti bumi sahingga ningkatkeun kaséhatan méntal budak anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.