Tantrums di publik, kumaha carana ngatur aranjeunna?

Tantrums di publik

Tantrums di tempat umum tiasa janten hal anu paling umum di budak leutik urang. Pasti teu perlu nginget-nginget aranjeunna sabab sakabeh kolot bakal geus nyaho kumaha rasana lamun tantrum lumangsung di luar imah. Perasaan gugup nyandak urang anu ogé kedah urang kendalikeun.

Sanajan teu bisa dihindari lantaran urang teu resep kana kaayaan kitu, satemenna urang kudu nuturkeun runtuyan léngkah sangkan bisa ngokolakeunana ku cara nu panghadéna sarta sangkan budak leutik gancang tenang. Éta ledakan pikeun ngébréhkeun amarah téh teu kaampeuh pikeun maranéhna, tapi keur dirina pikeun urang nyokot léngkah katuhu.

Naon anu kudu dipigawé dina acara tantrum di jalan: No yelling

Leres yén nalika tantrums lumangsung di tempat umum, réaksi munggaran urang nyaéta ambek. Tapi éta salah sahiji kasalahan pangbadagna, sabab urang condong ngagorowok jeung barudak bakal meunang malah leuwih goreng ti aranjeunna. Janten kumargi éta moal aya mangpaatna urang bakal nyingkirkeun jeritan sareng amarah. Urang kedah ngambekan sababaraha detik pikeun nyobian nyalurkeun émosi urang sareng ti dinya sok nyarios ka aranjeunna kalayan sayang sanaos ku cara anu tegas.

Saeutik tantrums

Anjeun nyobian manggihan masalah amarah anjeun

Panginten éta mangrupikeun titik anu paling pajeulit, sabab Anu jadi sabab tantrum di publik tiasa pisan rupa-rupas. Anjeunna tiasa capé atanapi bosen, tunduh atanapi lapar, tapi ogé hoyong cocooan anu tangtu. Panginten nyandak kasaimbangan gancang urang tiasa sadar naon anu kajantenan nalika aranjeunna henteu masihan katerangan langkung seueur tibatan nganyatakeun diri nangis.

Lalajo anjeunna tanpa nyarios nanaon

Sakumaha anu kami nyarios sateuacanna, moal aya anu ngagorowok atanapi neuteup anu nangtang atanapi anu sami. Janten upami nyarios lalaunan sareng asih teu tiasa dianggo, teras anjeun tiasa neuteup anjeunna dina panon tapi tanpa nyarios nanaon, atanapi noél anjeunna. Ieu mangrupikeun cara pikeun ngahindarkeun kontak, janten rada jauh saolah-olah urang henteu paduli. Sanajan urang teu paduli pisan. Tapi tiasa janten salah sahiji téknik anu tungtungna capé budak leutik sareng cimatana eureun.

Ngadalikeun tantrums

Salawasna coba néangan gangguan

Memang bener teu salawasna solusi gancang, tapi éféktif. Mimitina maranéhanana kudu mawa amarah maranéhanana nepi ka bisa ngaleupaskeun lolobana eta. Sabab, Saeutik-saeutik urang tiasa campur sareng naon cara anu langkung saé pikeun ngalakukeunana tibatan gangguan anu kadang-kadang. Janten nunjukkeun aranjeunna tempat-tempat énggal, kaulinan anu narik perhatian aranjeunna, atanapi cocooan anu tiasa ngaleungitkeun perhatian éta sareng tiasa ngajantenkeun aranjeunna mikirkeun hal-hal sanés. Anjeun salawasna tiasa ngalakukeun sababaraha kagiatan anu anjeunna resep. Sanaos leres upami anjeun teu acan ngarilis sadayana anu anjeun pikahoyong di jero, anjeun tiasa nyiapkeun diri anjeun sabab sigana aya tantrum énggal di panto.

Entong nyerah kana kaputusan

Kami ogé parantos ngoméntaran janten tegas nalika nyarios atanapi dina kaputusan sareng éta kedah kumaha, henteu paduli sabaraha tantrum anu kedah didangukeun. Ieu alatan Lamun budak leutik ceurik hayang cocooan tuluy ku urang dibikeun ka manéhna, manéhna bakal nyadar yén cimata mantuan manéhna pikeun meunangkeun naon anu dipikahayangna.. Lantaran kitu, urang kedah ngalakukeun sabalikna sareng henteu nyerah. Kusabab aranjeunna kedah diajar yén nempatkeun acara sapertos kitu moal ngajantenkeun aranjeunna kéngingkeun naon anu dipikahoyong sareng sakedik-sakedik aranjeunna bakal turun sabab terang yén aranjeunna moal kamana-mana.

Sanggeus tantrums di publik, urang gé ngagunakeun logika

Sanajan aranjeunna leutik sarta masih teu nyaho kumaha carana nganyatakeun diri dina kecap, urang bakal. Kusabab pas badai pas sareng tenang anu dipiharep sumping, langkung saé ngobrol sareng aranjeunna. Urang kedah nganggo kecap anu pangsaéna sareng seuri anu pangsaéna pikeun ngajelaskeun kunaon kaayaan sapertos kitu henteu kedah kajantenan. Kitu ogé naha urang henteu ngantep anjeunna ngalakukeun naon anu dipikahoyong, janten kami bakal ngajarkeun anjeun pikeun nganyatakeun naon anu anjeun rasakeun ku cara anu sanés. Leres sigana langkung gampang tibatan kasabaran deui, sabab sakedik-sakedik aranjeunna bakal sadar yén tantrum henteu aya gunana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.