Throbbing dina beuteung nalika kakandungan

orok keteg jajantung anyar lahir

Ngadangukeun keteg jajantung janin mangrupikeun salah sahiji hal anu paling pikaresepeun ngeunaan kakandungan. Tapi iraha aranjeunna mimiti karasa? Momen paling seru tina ujian gynecological munggaran keur sanggup dengekeun ketak jantung orok.

Dokter ngajantenkeun anjeun ngagolér dina ranjang sareng ultrasound nunjukkeun anjeun "kacang héjo sakedik" teras aya, keteg jajantung. Éta jantung budak leutik anjeun, ketukan gancang pisan. Tapi, ti iraha kadéngéna jeung sabaraha lilana ketukan?

Dina naon minggu anjeun bisa mimiti ngarasakeun keteg jajantung orok anjeun?

Ketukan jantung janin tiasa ngadeteksi dina 34 dinten (sahandapeun 6 minggu) tina gestation kalawan ultrasound transvaginal frékuénsi luhur sarta kualitas alus.

Dina 6 minggu, éta jantung Émbrio, nu ayeuna ngéléhkeun 110 kali menit, boga opat kamar kosong, unggal boga lawang jeung kaluar pikeun ngidinan getih ngalir asup jeung kaluar ti aranjeunna. Ngan dina dua minggu deui, jumlah éta bakal ningkat kana 150-170 ketukan per menit.

Kalawan sakabeh tumuwuhna ieu, kamungkinan yén anjeun tiasa ngadéngé keteg jajantung fétus pikeun kahiji kalina sakitar 9 dugi ka 10 minggu kakandungan, sanajan poé pastina bisa rupa-rupa. Dina titik ieu bakal ngéléhkeun di ngeunaan 170 ketukan per menit, laju nu bakal ngalambatkeun turun ti dieu on kaluar. Pikeun ngadangukeunana, dokter atanapi bidan bakal nempatkeun alat ultrasound portabel anu disebut Doppler dina beuteung anjeun pikeun ngagedékeun sora.

Keteg jajantung janin: sabaraha ketukan

Detak jantung Ieu mimiti katempo dina hiji ultrasound sabudeureun 6 minggu gestation. Detak jantung fétus dina fase ieu biasana antara 100 sareng 120 ketukan per menit (bpm).

Detak jantung fétus normal (FHR) biasana berkisar antara 120 sareng 160 ketukan per menit (bpm) dina période intrauterine. Éta tiasa diukur sacara ultrasonografi tina sakitar 6 minggu, sareng kisaran normalna béda-béda salami gestation, ningkat dugi ka 170 bpm dina 10 minggu teras turun dugi ka kirang langkung 130 bpm nalika kakandungan.

Évolusi ngaliwatan gestation

Sanajan myocardium mimiti keuna rhythmically dina 3 minggu konsepsi (tina spontaneously depolarized myocardial pacemaker sél dina jantung émbrionik), éta mimiti katempo dina ultrasound dina sabudeureun 6 minggu gestation. Ku kituna, HRF biasana sakitar 100-120 ketukan per menit (bpm).

FHR teras ningkat sacara bertahap salami 2 dugi ka 3 minggu ka hareup sareng janten:

  • ~ 110 bpm (rata-rata) dina 5 nepi ka 6 minggu
  • ~ 170 bpm dina 9-10 minggu

Ieu dituturkeun ku panurunan dina FHR anu, rata-rata, janten:

  • ~150 bpm dina 14 minggu
  • ~140 bpm dina 20 minggu
  • ~ 130 bpm per istilah

Sanaos denyut jantung umumna teratur dina fétus anu séhat, variasi ketukan-ka-ketukan kirang langkung 5 dugi ka 15 ketukan per menit tiasa diidinan.

suku orok jantung beureum jeung lambar

Patologi patali

A laju jantung fétus slow disebut bradikardia fétal sarta biasana dihartikeun salaku:

  • FHR <100 bpm saméméh 6,3 minggu gestation, atawa
  • FHR <120 bpm antara 6,3 jeung 7,0 minggu

Detak jantung fétus gancang disebut tachycardia fétus sarta biasana dihartikeun salaku:

  • FHR > 160-180 bpm 5,7
  • Denyut jantung sakitar 170 bpm tiasa digolongkeun kana tachycardia fétus wates
  • Detak jantung fétus anu gancang sareng henteu teratur umumna katelah tachyarrhythmia fétal.

Kumaha detak jantung kadéngé jeung diawaskeun

Ketug jajantung orok bisa kadéngé ku sababaraha cara, dina interval nu biasa (auscultation intermittent) atawa terus-terusan (electronic fetal monitoring (EFM).

auscultation intermittent

Ieu tempat keteg jajantung orok anjeun didéngékeun dina interval nu sarua ku pinard atawa alat ultrasound portabel leutik disebut Doptone.. Upami anjeun dina kaayaan kaséhatan anu saé sareng parantos kakandungan anu lancar, ieu mangrupikeun cara anu disarankeun pikeun ngadangukeun denyut jantung orok anjeun nalika ngalahirkeun.

Bidan sareng dokter ngadangukeun keteg jajantung orok anjeun salami menit pinuh, unggal 15 menit saatos ngalahirkeun, teras langkung sering nalika ngadeukeutan pangiriman.

Pangimeutan Janin Éléktronik Kontinyu (EFM) 

Nyaéta dimana keteg jajantung orok anjeun terus-terusan didéngékeun ngagunakeun mesin anu ngahasilkeun printout dina kertas disebut cardiotocograph a. (CTG). Mesin EFM tiasa dianggo sareng dua bantalan (transduser), masing-masing saukuran coaster, napel dina beuteung sareng dua tali elastis. Hiji diposisikan nuju luhureun abdomén anjeun, ku kituna éta luhureun tungtung luhur rahim anjeun (rahim) pikeun nyokot kontraksi anjeun; kadua bakal disimpen dina beuteung anjeun, luhureun wewengkon mana keteg jajantung orok anjeun pangalusna bisa kadéngé.

Inpormasi anu ditampi tina transduser dirobih ku éléktronika dina mesin pikeun ngahasilkeun cetak dina kertas grafik. EFM ngagunakeun dua transduser éksternal nyaéta métode non-invasif. Sakapeung, pikeun alesan anu bakal dijelaskeun ka anjeun, denyut jantung orok dideteksi ku éléktroda leutik anu dipasang dina sirah orok sareng dihubungkeun ku kawat ipis kana mesin, sareng ieu hartosna anjeun kedah gaduh pulsa internal. ( heunceut). nguji pikeun éta lumangsung.

kumaha ngadangukeun

Alat anu katelah sora malaikat (sora malaikat) Ieu mangrupakeun alat domestik nu ngadeteksi keteg jajantung fétus, jenis miniaturization tina detektor dipaké salila kunjungan obstetric. Aya aranjeunna nganggo headphone atanapi nganggo spiker sareng layar sareng cekap pikeun nempatkeun kana beuteung pikeun ngadangukeun ketak jantung orok.

Detéktor denyut jantung fétal mangrupikeun produk anu aman sareng dipercaya, salami aranjeunna gaduh tanda persetujuan impor ka Éropa (tanda CE), anu ngajamin kualitasna. Jeung maranéhna ogé aman pikeun janin.

Saran pikeun ngagunakeun éta ti minggu ka-12-14 kakandungan dugi ka minggu ka-20.
kolot ngadengekeun ketak jantung orok urang cinta

keteg jajantung janin abnormal

Wirahma jantung anu séhat butuh koordinasi anu ati-ati pikeun ngompa getih kalayan leres ka sakumna awak. Wirahma ieu dikawasa ku impulses listrik anu ngamungkinkeun nyingkronkeun ngeusian sareng ngosongkeun opat kamar jantung. Seueur kaayaan tiasa nyababkeun impuls listrik anu ngatur jantung henteu teratur.gancang teuing (tachycardia) atanapi lambat teuing (bradycardia).

Arrhythmia jantung boh, atawa keteg jajantung henteu teratur, mangrupakeun alesan umum pikeun rujukan ka cardiologist boh. Dina kalolobaan kasus, keteg jajantung anu laun teuing atanapi gancang teuing samentawis. Dina kasus ieu, tim anjeun bakal raket ngawas kakandungan anjeun. Kurang ti 2% tina irregularities keteg jajantung fétus ngagambarkeun arrhythmias cardiac leres.

Dina 16 minggu kakandungan, jantung fétal kabentuk pinuh sarta ketukan dina laju antara 110 jeung 160 ketukan per menit (bpm).

Arrhythmias cardiac fétus sering digolongkeun kana salah sahiji di handap ieu:

  • Bradycardia: denyut jantung handap 100 bpm
  • blok jantung bawaan
  • kontraksi atrium prématur (Pac)
  • tachycardia supraventricular o atrial flutter: denyut jantung leuwih ti 180 bpm

Gejala jeung sabab

Kaayaan ieu sering mimiti diperhatoskeun nalika dokter ngadangukeun denyut jantung janin sakitar 10-12 minggu kakandungan. Sanajan kitu, Abnormalitas wirahma moal ngamimitian sateuacan kakandungan. Indung biasana henteu ngagaduhan gejala sareng henteu perhatikeun parobahan dina gerakan janin.

Anu ngabalukarkeun kalolobaan arrhythmias teu kanyahoan, tapi sababaraha kasus bisa jadi alatan hiji saimbangna éléktrolit, peradangan, pangobatan, atawa hiji kaayaan genetik diwariskeun. Kasus aritmia anu serius tiasa disababkeun ku cacad jantung, sapertos blok jantung bawaan, atanapi ku kaayaan turunan anu katelah sindrom QT panjang.

Tés sareng diagnosis

Upami arrhythmia disangka, tés tambahan bakal maréntahkeun, kaasup hiji echocardiogram fétal. Tés ieu bakal ngabantosan ahli kardiologi janin anjeun pikeun ngadiagnosis upami arrhythmia orok anjeun disababkeun ku masalah sareng struktur jantung.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.