Tips pikeun ngabantuan budak bobo di kamarna

Budak leutik ceurik dina ranjangna

Kahirupan barudak pinuh ku tantangan anu kedah kahontal sapanjang budakna, dimimitian ku sababaraha bulan pikeun cicing dina korsi. Tantangan ieu ngagambarkeun léngkah-léngkah penting anu kedah dilakukeun ku aranjeunna pikeun kamekaranana, pikeun ngahontal otonomi sareng mandiri. Salah sahiji tujuan anu paling penting anu biasana nyababkeun langkung seueur masalah nyaéta tujuan anu ngarujuk ka bobo.

Nalika waktuna bobo di kamarna sorangan, kaseueuran murangkalih nempatkeun sarébu hiji hits. Ieu mangrupikeun prosés anu sakapeung panjang, anu peryogi seueur kasabaran sareng ogé sababaraha trik. Kusabab éta salah sahiji léngkah munggaran pikeun murangkalih mandiriPenting yén éta henteu nyababkeun setrés atanapi kahariwang pikeun budak leutik. Ku ngaléngkah léngkah, anjeun bakal ngahontal cita anu dipikahoyong.

Naha budakna nolak bobo di kamarna?

Orok umumna bobo pikeun hiji mangsa sareng kolotna, boh dina imbit sorangan di kamar anu sami atanapi ngalangkungan kamar sasarengan. Ieu nyiptakeun kabiasaan di murangkalih, rutin bobo anu aranjeunna gampang dibiasakeun ti saprak éta ti saprak lahir, aranjeunna bobo caket ka indung atanapi bapak. Sareng nalika waktuna angkat ti kamar sareng perusahaan sepuh sareng angkat ka kamar nyalira, masalah dimimitian.

Anu jadi masalah utami nyaéta budakna henteu paham kana alesan parobihan ieu, ku sabab kitu penting pisan parobihan éta bertahap. Iraha jalma leutik boga rutinitas na pisan ditandaan sareng ieu rusak, hal anu normal nyaéta dunya aranjeunna luar kuadrat sareng aranjeunna henteu ngartos alesanna. Ieu sababaraha tips pikeun ngabantosan anjeun pikeun méréskeun masalah ieu.

Budak awéwé leutik kabur tina imbit

Kumaha carana supaya murangkalih abdi bobo nyalira di kamar na

Parobihan kedah dilakukeun sakedik-sakedik, Supados si alit ngartos sababna sateuacan ngamimitian rutinitas énggal.

  • Kamar tidur anak kedah diluyukeun sareng karesepna. Nyaéta, anak kedah raoseun di kamarna, dimana cocooan, gambar na sareng sadayana barang-barangna. Pasang lampu anu nyayogikeun lampu haneut pikeun dianggo dina waktos carita, sateuacan ranjang.
  • Maénkeun di kamar anjeun. Ampir sadaya murangkalih gaduh cocooan di ruang keluarga, sabab langkung raoseun pikeun sepuh ngagaduhan murangkalih caket sareng diawasi sacara saé. Tapi dina waktos ieu penting yén budak janten biasa maén di kamarna. Ku cara kieu saeutik anjeun bakal mendakan rohangan anjeun nyalira di kamar anjeun, dimana anjeun tiasa teras-terasan mendakan kasenangan sareng rélaxasi. Nalika murangkalih diajar janten di kamarna sareng cocooanana, anjeunna bakal kéngingkeun kayakinan ku rohangan éta sareng anjeun bakal nyegah "monster" tina némbongan peuting.
  • Ngadon di kamar anjeun. Sateuacan nyandak budakna ka kamarna pikeun saé, mimitian ku nings. Salila sabtu minggu éta mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun ngalakukeun tés, janten anjeun moal ngalaman setrés kusabab jadwal sareng anjeun tiasa janten langkung sabar ka putra anjeun. Tapi cobian sina alit sina bobo langsung dina ranjangna, sanaos anjeun sareng anjeunna di kamarna. Langkung resep anjeun nyéépkeun waktos sareng budak, maca carita atanapi nyanyi lagu, tibatan bobo sareng anjeun teras nyandak anjeunna ka ranjangna tanpa anjeunna terang.

Ngadegkeun rutinitas bobo anu saé

Indung maca carita bobo

Barudak peryogi rutin, henteu disarankan pikeun maénkeun improvisasi sareng anu alit atanapi sering ngarobah kabiasaanna. Henteu aya kajadian lamun tuang engké dina hiji dinten atanapi upami anjeun henteu tiasa ngantosan, tapi Dianjurkeun yén barudak gaduh dinten ka dinten saé diatur. Éta mangrupikeun perkawis fisika, jam internal anu urang gaduh, sadaya jalma diatur ku jadwal. Nalika jadwal ieu rusak, awak kaluar tina kadali, sahingga murangkalihna pasti ngalaman akibat tina henteu saimbangna ieu.

Rutinitas bobo kedah teras-terasan, utamina dina waktos sakola. Pikeun ngahontal ieu, anjeun kedah nuturkeun snack sapopoé, gim, jadwal mandi sareng tuangeun. Ku cara kieu, unggal dinten si alit bakal mimiti ngalamun dina waktos anu sami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.