Tips pikeun ningkatkeun kasihatan sakabeh kulawarga

Kulawarga mikaresep sapoé di padesaan

Dinten ieu mangrupikeun Poé Kaséhatan Dunya, kasempetan emas pikeun émut kumaha pentingna pikeun ngurus kaséhatan sakulawarga. Nalika murangkalih sumping, seueur sepuh anu hilap ngurus diri. Aranjeunna difokuskeun nyoco murangkalih, kéngingkeun cekap bobo sareng jam, sareng jaga jaga tetep haneut dina dinten anu langkung tiis.

Tapi saha anu émut tuang séhat sareng saimbang, saha anu kénging cekap bobo kanggo istirahat saé? Éta mangrupikeun gerakan saderhana anu sering urang mopohokeun, kusabab kawajiban sadidinten sareng tanggung jawab sareng beban anu urang bawa dina tonggong. Ieu mangrupikeun parasaan anu umum pikeun kalolobaan kolot, tapi éta henteu tiasa dibenerkeun pikeun éta.

Kaséhatan paling penting, upami anjeun henteu resep kaséhatan fisik sareng émosional anu saé, anjeun moal tiasa ngurus murangkalih ku cara anu anjeun pikahoyong. Barudak anu pangpayunna kanggo seueur kulawarga, tapi sanés alesan éta anjeun kedah hilap nyalira atanapi kabutuhan. Pikeun anjeun sareng aranjeunna, anjeun kedah hariwang ngeunaan ngurus kasihatan anjeun sareng ulah hilap, cara anu langkung saé ngalaksanakeunana nalika ngurus kulawarga anjeun.

Kalayan gerakan leutik sareng parobihan dina rutinitas sadidinten, anjeun tiasa sacara signifikan ningkatkeun kasihatan jasmani boh émosional. Dinten ieu kami ngantepkeun anjeun sababaraha kiat supados ku cara anu gampang, saderhana ngarobah sababaraha kabiasaan, anjeun tiasa sacara signifikan ngarobih kasihatan sadayana kulawarga anjeun.

Kabiasaan gaya hirup séhat pikeun ningkatkeun kaséhatan kulawarga

Ngarasakeun waktos luang penting pisan cara sampurna pikeun ngeusi ulang batré anjeun pikeun Cope jeung énergi saminggu anyar. Tapi upami anjeun ogé ngalakukeun salaku kulawarga, hadiahna bakal dua kali. Ngatur perjalanan lapangan sareng murangkalih, nyiapkeun sababaraha sandwich sareng kaluar pikeun nikmati alam. Barudak, khususna anu dumuk di kota-kota ageung, henteu ngagaduhan seueur kasempetan pikeun nyambung sareng lingkungan.

Hilap ngeunaan ka-dos di bumiTinggalkeun kabersihan sareng hal-hal anu henteu penting, sareng kaluar terasrasakeun hawa seger sareng murangkalih anjeun. Kulawarga, babaturan sareng jalma anu anjeun paling resep ngan hiji-hijina hal anu penting sareng ngararasakeun perusahaan na mangrupikeun ubar anu pangsaéna.

Maén olahraga sareng murangkalih anjeun

Kulawarga sareng murangkalih maén bal

Olahraga penting pisan pikeun kaséhatan anu séhatTapi henteu sadayana ngagaduhan waktos anu cekap pikeun olahraga sacara rutin. Kusabab kitu, penting pikeun milarian cara pikeun ngalih unggal dinten, janten jalan-jalan di taman sareng barudak atanapi maén bal sareng aranjeunna.

oge anjeun tiasa olahraga di bumi sareng murangkalih anjeun, hurungkeun radio sareng mimiti jogét. Barudak bakal babarengan sareng dina cara improvisasi, anjeun bakal olahraga, ngaleupaskeun setrés sareng nikmati terapi tawa.

Gizi séhat

Diét anu séhat, saimbang sareng rupa-rupa penting, henteu mungkin tetep séhat upami nutrisi henteu ngiringan. Masak sareng budak lalaki mangrupikeun kagiatan anu ngahibur, pikaresepeun sareng fungsina pikeun miara kasihatan kulawarga sakulawarga. Milarian resep anu séhat pikeun dimasak sasarengan, anu snack sabtu minggu tiasa séhat sareng pikaresepeun dina waktos anu sami.

Contona, dina tautan ieu anjeun bakal mendakan sababaraha resép nyiapkeun crepes amis tur gurih, sadayana saé enak sareng gampang disiapkeun.

Momen kulawarga

Kulawarga ngaraosan obrolan dina méja

Ngaronjatkeun kasehatan mangrupikeun nambihan kabiasaan, tuangeun atanapi latihan fisik anu penting. Tapi kitu ogé nyéépkeun waktos sareng kulawarga anjeun, ngaraosan paguneman sareng pasangan anjeun atanapi dengekeun barudak nalika aranjeunna nyaritakeun hal-hal anu parantos aranjeunna pelajari di sakola. Perlu diajar ngaleupaskeun sambungan pikeun nyambungkeun sareng naon anu leres nyumbang.

Barudak ageung dina kagancangan sareng kahirupan ngalirkeun sateuacan panon urang bahkan tanpa disadari. Hirup ayeuna, jaga awak sareng pikiran anjeun pikeun ngaraosan hirup sadidinten.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.