Naha ultrasound morfologis aya gunana?

ultrasounds nalika kakandungan

Ultrasounds aya sababaraha paling momen seru tina kakandungan, boh pikeun nilai diagnostikna, sareng kamungkinan ningali orok anjeun ngalih sareng tumuh di jero anjeun.

Ultrasound nyaéta a téhnik non-invasi, dumasar kana ultrasound, anu ngamungkinkeun anjeun ningali organ sareng struktur dina jero awak. Dina kasus ibu hamil, aranjeunna dipaké pikeun nalungtik orok di jero rahim, nyayogikeun inpormasi anu sangat berharga ngeunaan karaharjaan, posisi, umur atanapi beurat orok anjeun. Éta ogé ngamungkinkeun pikeun nangtoskeun kaayaan plasénta sareng kualitas sareng kuantitas cairan amniotik, ogé kamungkinan komplikasi atanapi abnormalitas anu tiasa mangaruhan kakandungan anjeun.

Dina kakandungan normal, tilu ultrasounds biasana dilakukeun:

Kahiji sakitar 12 minggu. Di jerona, kakandungan dikonfirmasi, jumlah orok sareng umur kehamilan ditangtoskeun sareng panyaringan Tripel dilaksanakeun (tés skrining anu ngukur résiko orok anjeun kakurangan tina sababaraha kaabnormalitas anu tangtu).

Kadua (ultrasound morfologis) dilakukeun sakitar 20 minggu. Di jerona, karakteristik morfologis orok dianalisis pikeun terang naha éta normal tumuh.

Anu katilu parantos sakitar 34 minggu pikeun mariksa status orok anjeun, cairan amniotik sareng plasénta.

ultrasounds nalika kakandungan
Tulisan anu aya hubunganana:
Naon anu diulik dina masing-masing 3 ultrasounds kakandungan?

Ultrasound morfologis: naon éta sareng naon éta pikeun.

Ultrasound morfologis

Ultrasound morfologis ngamungkinkeun analisa naha orok anjeun berkembang dina parameter anu cocog. Di jerona, anatomi sareng biometrik organ orok anjeun dianalisis.

Dupi parantos antara 20 sareng 22 minggu  kumargi ieu mangrupikeun umur kehamilan anu optimal pikeun tiasa ngajieun morfologi orok: Dina umur anu langkung ngora, organ-organna teu acan bérés ngabentuk atanapi masih alit teuing pikeun ditingali sacara jelas sareng, dina yuswa anu salajengna, kualitas gambarna tiasa janten ngaleutikan. Salaku tambahan, dina titik ieu dina kakandungan, upami malformasi didiagnosis, kolotna masih gaduh waktos pikeun mutuskeun naha atanapi henteu bakal nuluykeun kakandungan. Saluareun 22 minggu, hukum ngan ukur ngémutan gangguan kakandungan dina kasus anu khusus.

Inpormasi naon anu disayogikeun ku ultrasound morfologis?

USG morfologis mangrupikeun tés anu ditaksir yén orok anjeun ngagaduhan sadaya organ sareng tulang na dikembangkeun kalayan hadé ngeunaan umur kehamilan na. Panilitian anatomi lengkep dilakukeun di mana éta diverifikasi yén organ-organna fungsina normal, yén tungtung awakna ogé kabentuk, tulang tonggongna leres pisan, yén profil rarayna normal sareng éta ngagaduhan sadaya ramo sareng jari-jari. Ogé biometrik diulik nyandak ukuran diaméter sirah, panjang femur sareng humerus, lipatan nuchal, sareng sajabana, anu dibandingkeun sareng tabel perséntil, sareng ngamungkinkeun anjeun mariksa yén tumuh orok anjeun cekap.

Salaku tambahan kana ciri-ciri anatomi, hal-hal penting anu sanés diukur sapertos lokasi plasénta, sisipan tali pusat kana éta, jumlah cairan amniotik, panjang cervix atanapi sirkulasi getih ngalangkungan arteri rahim. Sadaya parameter ieu bakal nyayogikeun inpormasi ngeunaan kumaha kakandungan tiasa jalan. 

Naon akurasi tés?

Pasangan dina mimiti ultrasound

Diperkirakeun yén ultrasound ieu tiasa ngadeteksi 88,3% tina malformasi utama sistem saraf, 84% tina malformasi ginjal, sareng 38% jalma anu aya hubunganana sareng jantung sareng saluran getih ageung. Nanging, ogé aya sababaraha watesan anu tiasa ngahambat kamampuan diagnostik ultrasound: Indung anu gendut, gas peujit, fibroid uterus, posisi orok, résolusi scanner ultrasound atanapi pangalaman jalmi ngalaksanakeun tés, tiasa nangtoskeun dina kualitas inpormasi anu disayogikeun ku ultrasound.

Ultrasound munggaran
Tulisan anu aya hubunganana:
Ultrasound munggaran, sadayana anu anjeun kedah terang

Tapi henteu sadayana bakal ukur sareng diagnosa. Ultrasound ieu ogé tiasa janten pikabitaeun pisan sabab, upami anjeun hoyong,  anjeun bakal tiasa terang kelamin orok anjeun. Éta ogé ultrasound anu lami sareng di mana anjeun tiasa ningali orok anjeun kanggo waktos anu lami, tah Bersantai terasrasakeun waktos anu unik!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.