Naon anu ibu hamil henteu tiasa tuang?

Kadaharan terlarang pikeun ibu hamil

Dahareun berperan penting dina pamekaran fétusKu alatan éta, ibu hamil kedah turutan runtuyan nasihat nutrisi pikeun surat. Dina cara anu sami yén sababaraha gizi penting, aya seueur tuangeun anu ngabahayakeun nalika kakandungan sareng anu tiasa kompromi kamekaran orok.

Bidan anjeun atanapi dokter anu nuturkeun kakandungan anjeun bakal nyayogikeun anjeun sareng sababaraha pedoman anu kedah anjeun nuturkeun nyoco. Sanaos dina sababaraha kasus, tungtunan ieu teuing enteng sareng seueur ibu hamil mendakan diri sorangan bari ragu dina kandungan nalika aranjeunna tiasa atanapi henteu tiasa tuang. Dinten ayeuna urang bade ningali naon ari jelema kadaharan anu henteu kedah dikonsumsi awéwé hamil.

Naon awéwé hamil TIDAK tiasa didahar

Sadayana anu anjeun candak nalika kakandungan tiasa langsung mangaruhan kamekaran budak anjeun. Seueur kadaharan anu anjeun tuang normal tiasa ngabahayakeun orok anjeun, ku sabab kitu, penting pisan anjeun merhatoskeun naon anu anjeun tuang, utamina nalika anjeun ngalaksanakeunana di luar bumi. Candak perhatoskeun daptar anu anjeun bakal ningali di handap ieu sareng anjeun tiasa marios deui iraha waé anjeun ngagaduhan patarosan.

Kéju lemes, biru, sareng henteu dipasteurisasi

Gebeg nginum susu

Dina daptar ieu aranjeunna:

  • Kéju biru: anu roquefort atanapi gorgonzola
  • Kéju lemes: sapertos camembert, kéju brie
  • Teu dipasteurisasi: mozzarella atanapi kéju feta

Jenis kéju ieu bahaya nalika kakandungan kusabab résiko anu parah katerap kasakit sapertos Listeria. Panyakit ieu nyaéta dihasilkeun ku baktéri «listera monocytogenes» anu aya dina flora baktéri sapi, diantara baktéri anu kirang bahaya. Susu atah atanapi kéju anu henteu diémésoris ngandung baktéri jenis ieu anu sacara serius tiasa kompromi kasihatan orok sareng kontinuitas kakandungan.

Lauk ageung

Diantarana waé nyaéta tuna, lauk pedang, dogfish, mackerel atanapi pike. Sadaya lauk ieu tiasa ngandung dosis raksa anu ageung, zat anu bahaya pisan pikeun kamekaran otak janin sahingga kedah dijauhan ku ibu hamil. Salaku tambahan pikeun zat sanés anu tiasa ngarusak sistem éndokrin orok kahareup.

Lauk atah sareng daging atah

Kadaharan anu henteu asak tiasa ngandung zat anu béda bahaya pisan pikeun kamekaran orokDina hal lauk atah, bahaya utama nyaéta anisakis. Dina hal daging anu henteu asak atanapi atah, aya résiko anu béda-béda, sanaon anu utama nyaéta listeria anu kasebat sareng toksoplasmosis.

Upami anjeun henteu kersa nyerah konsumsi produk ieu, naon anu disarankeun ku para spesialis beku dahareun salami 24-48 jam sateuacan dikonsumsi. Katirisan jero maéhan baktéri ieu sareng zat bahaya anu bakal ngamungkinkeun anjeun nyandak éta tanpa nyandak résiko. Tangtosna, sanaos perda nungtut supaya réstoran nyandak tindakan ieu, langkung saé nyegah tina ngadahar lauk atah, asep atanapi asak sareng daging.

Pate ati

Pate ati dina ibu hamil

Ati nyaéta kadaharan anu tinggi dina retinol atanapi vitamin A, dina perséntase anu luhur, éta tiasa ngabahayakeun orok. Nanging, sumbangan anu saé pikeun vitamin ieu diperyogikeun, anu anjeun tiasa mendakan dina katuangan pepelakan sapertos wortel atanapi waluh.

Endog atah sareng mayonis buatan bumi

Bahayaana aya dina résiko kaserang salmonellosis, panyakit anu disababkeun ku baktéri salmonella. Bakteri ieu aya dina endog atah, janten naon waé produk anu disiapkeun ku bahan ieu bahaya pisan pikeun ibu hamil. Cegah gaduh mayonis buatan bumi, tuang tuang didamel sareng endog atah sapertos meringue atanapi tortilla anu henteu matang.

Pucuk cucuk

Tunas bertunas pisan nguntungkeun pikeun kaséhatan anjeun salami anjeun henteu hamil. Bahaya aya dina kaayaan produksi pangan ieusabab tiasa gampang kacemar baktéri bahaya sapertos salmonella atanapi E-Colli. Cara nyandak sprouts anu teu kaci tanpa résiko pikeun orok anjeun nyaéta ku cara masak produkna sateuacan dikonsumsi, kumargi baktéri dileungitkeun nalika masak.

Ogé, anjeun kedah pastikeun ngumbah sadaya sayuran sareng buah kalayan saé pisan yén anjeun badé nyandak atah. Kitu ogé kadaharan naon waé anu anjeun badé masak sareng alat-alat dapur anu anjeun anggo dina prosésna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.